GLUTENFRI MOROTSKAKA




Ingredienser för morotskakan:

1 stort ägg
0,8 dl rapsolja
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl glutenfri mjöl mix (semper)
35 g choklad
135 g rivna morötter
11/2 äpple


Ingredienser för ostkräm:

70 g smör
165 g florsocker
135 g philadelphia
1 msk vanilsocker



Du gör morotskakan:

Riv morötterna och äpplerna och hacka chokladen.
Rör samman ägg, olja och socker.
Blanda i mjölet och dom andra torra ingredienserna.
Blanda i den hackade chokladen.
Blanda i dom rivna morötterna och äpplerna.
Häll smeten i en liten form.
Grädda: 180grader i ca. 20min. Testa med en sticka om den är klar.
Låt kakan bli kall.

Du gör ostkrämen:

Rör ihop rumsvarmt  smör och vaniljsocker till ostkrämen.
Sedan tar du i philadelphia ost och florsocker så att den blir inte helt vit men inte helt gul heller.
Täck kakan och dekorera med t.ex. röda vinbär!

MARTINE!




Kommentarer